Rólunk


 

Hatcsoportos óvodánk egy csendes, fákkal teli utcácskában, Kőbánya szívében található.

1974-ben alapította a X. kerületi Tanács Végrehajtó Bizottsága, mint az Ihász óvoda –1986-ban megszűnt – tagintézményét. Az eltelt évek alatt nem történt semmilyen átalakítás, bővítés a szerkezetén. Az épület jó állapotú, fűtését, világítását, nyílászáróit, tetőszigetelését a fenntartó kicserélte, felújította.

Jó infrastruktúrával rendelkezik. Úgy tömegközlekedési eszközzel, mint személyautóval könnyen megközelíthető, az intézmény előtt parkolási lehetőséggel.

Tágas udvar fogadja az idelátogatót, mely egész évben nagy segítséget jelent oktató-nevelő munkánk céljainak megvalósításához.

Csoportonkénti játszóterületek, homokozók, hinták, mászó-falak, játszóvárak, csúszdák, focipálya, röplabdapálya, más egyéb ügyességi játékokkal gazdagon felszerelt és nem utolsósorban a közlekedési tanpálya, ahol szívesen bicikliznek, rollereznek, kismotoroznak gyermekeink. Télen óriási öröm a dombról való szánkós lesiklás.

Nyáron a kevert vizű pancsolóban „hűsölhetnek” óvodásaink. Az óriás fák közelében megismerkedhetnek különféle állatokkal (galamb, szarka, harkály, bagoly, darázs, macska, giliszta, sün, mókus stb.), növényekkel (tölgy, fenyő, akác, vadgesztenye, szivarfa, almafa, cseresznyefa, juharfa, platánfa, egynyári tarka virágok, rózsa, veteményeskertek zöldségeivel stb.).

Csoportszobáink az utcazajtól elzártan helyezkednek el. Világosak, tágasak a termeink, természetes fabútorokkal berendezett, fejlesztőjátékokkal, eszközökkel gazdagon – a gyermekek igényeit kielégítően – felszereltek.

Külön mosdó és öltöző biztosított minden csoport számára.

Az emeleten és a földszinten található zsibongó szolgál a nagymozgást igénylő tevékenységekre pl. testnevelésre, körjátékokra, futó-fogójátékra, ugráló-labdázásra, trambulin, labdagyakorlatok, bordásfal, Ayres eszközök, stb. használatára.

Fejlesztőpedagógusunk is ebben a helységben fejleszti a rászoruló gyermekek mozgását, térbeli tájékozódását, térpercepció fejlesztését stb.

Az óvodai közös rendezvények, ünnepek, évzárók valamint a ballagás alkalmával a gyermekek és a szülők fogadását az 1. és 2. csoportszoba közötti nagyajtó kinyitásával biztosítjuk.

Gyermekeink döntő többsége lakótelepi környezetből (80%) érkeznek hozzánk, de vannak családok akik kertes övezetben élnek. Sok gyermekünk az óvodai körzethatáron kivülről jár óvodánkba. A családok szociokulturális háttere igen változó.

Az alábbi tevékenységi területek feladataiért felelős kollégák:

 1. Óvodavezető: Forintos Ilona

 2. Óvodavezető-helyettes: Tóth Judit

 3. Elsősegélynyújtás: Forintos Ilona

 4. Gyermekvédelmi felelős: Forintos Ilona

 5. Közalkalmazotti Tanács elnöke:

 6. Jegyzőkönyv-vezető: Gábor Katalin


 7. Bölcsőde - óvoda összekötő: Tóth Judit

 8. Iskola - óvoda összekötő: Oroszné S. Margit

 9. Munka és tűzvédelem: Kovács Attiláné

 10. Pályázatfigyelő: Forintos Ilona

 11. Tehetséggondozó koordinátor és tehetség munkaközösség vezető: Bobori Gyula

 12. Mozgás tehetségműhely mentor: Oroszné S. Margit

 13. Zenei tehetségműhely mentor: Bakáné K. Márta

 14. Vizuális tehetségműhely mentor: Kovács Attiláné


 15. Alapítványi képviselő: Tóth Judit